Για το κλείσιμο του ΙΚΑ Αταλάντης

ika logo

Η απομάκρυνση του ΙΚΑ Αταλάντης είναι άμεσο αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής των μνημονίων που έχει επιβάλει στο λαό η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Έρχεται δε να προστεθεί σε μια σειρά αντιλαϊκών ενεργειών της μνημονιακής συγκυβέρνησης, τυφλό εκτελεστικό όργανο πλέον των τροϊκανών αφεντικών της, που έχουν οδηγήσει στη συστηματική υποβάθμιση του νομού Φθιώτιδας και όλης της Στερεάς Ελλάδας, σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών στους τομείς της διοίκησης, της παραγωγής, της οικονομίας, του τουρισμού και της εκπαίδευσης.

Αφού με τον Καλλικράτη διέλυσαν την Αυτοδιοίκηση στερώντας την από πόρους, υποδομές, ουσιαστικές αρμοδιότητες και ανθρώπινο δυναμικό, καθιστώντας την ένα υδροκέφαλο τέρας, αντιδημοκρατικό, απρόσωπο και απρόσιτο στους πολίτες, απογυμνώνουν τώρα, συνεχίζοντας το καταστροφικό τους έργο, το νομό Φθιώτιδας από ζωτικές υπηρεσίες και λειτουργίες πρωταρχικής σημασίας για την καθημερινή, οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων του, μετατρέποντάς τον έτσι σε «κρανίου τόπο».

Υποχρεώνουν έτσι τους πολίτες, για να εξυπηρετήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους και να διεκπεραιώσουν τις καθημερινές υποθέσεις τους, να διανύουν με τεράστιο κόστος και κίνδυνο, δεκάδες χιλιόμετρα, σε ένα νομό που γέμισαν με τα διόδια των μεγαλοεργολάβων φίλων τους

Και αφού συμβαίνουν όλα αυτά έρχονται τώρα προεκλογικά κάποιοι ως αυτόκλητοι προστάτες και σωτήρες στο παρά πέντε να επιλύσουν δήθεν το συγκεκριμένο τοπικό πρόβλημα των κατοίκων του Δήμου Λοκρών – 2ου πληθυσμιακά δήμου της Φθιώτιδας και 8ου της περιφέρειας Στερεάς – μετακυλώντας το έντεχνα και υποκριτικά στο εγγύς μετεκλογικό μέλλον.

Οι μάσκες έπεσαν! Οι υπηρέτες των τοκογλύφων-δανειστών δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν. Το κλείσιμο του ΙΚΑ του Δήμου Λοκρών το αποφάσισαν αυτοί που ισχυρίζονται πως ήρθαν να δώσουν λύση. Ο λαός της Λοκρίδας δεν πρέπει να έχει καμιά αυταπάτη. Θα το εφαρμόσουν μετά τις επερχόμενες εκλογές, αν δεν ανατρέψουμε την κυβέρνηση και τις πολιτικές που υπηρετεί, με γενικό ξεσηκωμό.

Εμείς σταθερά υποστηρίζουμε ότι χωρίς την κατάργηση των μνημονίων, τη μονομερή διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους και την αποδέσμευση από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εκάστοτε κυβέρνηση καθώς και η τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι πάντα το μακρύ χέρι της τροϊκα και των ντόπιων υποτελών της, ταγμένη στην εφαρμογή μια βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής, που θα επιβάλλει χαράτσια και θα στερεί ζωτικές υποδομές και υπηρεσίες.

Εμείς, ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» στηρίζουμε ολόψυχα των αγώνα των κατοίκων του Δήμου Λοκρών και δηλώνουμε απροσχημάτιστα ότι είμαστε στο πλευρό τους σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση που θα οργανώσουν οι ίδιοι. Δεν θα συμμετέχουμε σε συσκέψεις – προεκλογικές φιέστες που διοργανώνουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής τους, που αναδείχθηκαν και υπηρέτησαν προ μνημονίου το σύστημα και τον διαπλεκόμενο δικομματισμό – που συσσώρευσε το τοκογλυφικό χρέος – και εφαρμόζουν εδώ και 4 χρόνια τον Καλλικράτη.

Advertisements

About ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακή Παράταξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s