Περιοδεία της Αριστερής Παρέμβασης στο Δήμο Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου

Στερεά Ελλάδα - Δήμος Μώλου-Αγ Κωννου

Περιοδεία πραγματοποίησε το Σάββατο 22 Μαρτίου επιτροπή της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Βασίλη Ζούμπο και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Χρόνη Βάρσο, στο Δήμο Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου, όπου και επισκέφτηκε διαδοχικά τις Δημοτικές Ενότητες του Μώλου, των Καμένων Βούρλων και του Αγ. Κωνσταντίνου.

Υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα τα τραγικά προβλήματα που έχει προκαλέσει στο Δήμο τους η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., όπως αυτή εφαρμόζεται με την ιδιωτικοποίηση των αυτοκινητοδρόμων και την επιβολή διοδίων, τους δυσβάσταχτους φόρους και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων στον κόσμο της εργασίας και τους συνταξιούχους, τον οικονομικό μαρασμό των χωριών και την εγκατάλειψη τους από τους νέους ανθρώπους και την δραματική συρρίκνωση των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές κυβερνήσεις μέσω του Καλλικράτη.

Από την πλευρά της Αριστερή Παρέμβασης τονίστηκε η ανάγκη για ένα εργατικό-λαϊκό μέτωπο ρήξης και ανατροπής με αίτημα τη μονομερή διαγραφή του επαχθούς και τοκογλυφικού χρέους, το οποίο συσσώρευσε τόσα χρόνια η ολιγαρχία και το πολιτικό της προσωπικό, και τώρα καλείται να αποπληρώσει ο λαός.

Τονίστηκε η ανάγκη άμεσης εξόδου της χώρας από το οικονομικό και κοινωνικό σφαγείο της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εθνικοποίηση των τραπεζών ως αναγκαίο αφετηριακό βήμα για μια νομισματική, δημοσιονομική και οικονομική πολιτική που θα υπηρετεί τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες, για να βρουν δουλειά οι άνεργοι, για να σταματήσει η εγκατάλειψη της υπαίθρου, για να χρηματοδοτηθούν με τα απαραίτητα κονδύλια οι περιφερειακοί Δήμοι, για να σταματήσει η μετανάστευση των νέων στα σκλαβοπάζαρα του εξωτερικού, για την επιβίωση του λαού.

Advertisements

About ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακή Παράταξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s