Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Απριλίου με επιτυχία η πολιτική εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων της Αριστερής Παρέμβασης στη Θήβα

Image

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Απριλίου με επιτυχία η πολιτική εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων της Αριστερής Παρέμβασης στη Θήβα. Το πολιτικό πλαίσιο παρουσίασαν ο υπ. περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βασίλης Ζούμπος και η υπ. αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Ελένη Πούλου.

Οι ομιλητές υπογράμμισαν πως δεν υπάρχει πτυχή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου που να μην έχει ρημάξει από τη μνημονιακή καταστροφή, γι’ αυτό και η μάχη των επερχόμενων εκλογών είναι μια κεντρική πολιτική μάχη ενάντια στα μνημόνια και σε όσους τα επιβάλλουν, δηλαδή στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, αλλά και όσους εξαγγέλλουν ότι θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική.

Οι υποψήφιοι της Αριστερής Παρέμβασης τόνισαν την άμεση ανάγκη για τη δημιουργία ενός εργατικού-λαϊκού μετώπου που θα παλεύει για την ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης, την ακύρωση των μνημονίων, τη μονομερή διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους, την έξοδο της χώρας από το οικονομικό και κοινωνικό σφαγείο της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εθνικοποίηση των τραπεζών, ως αναγκαία αφετηριακά βήματα για τη βραχυπρόθεσμη επιβίωση του λαού.

Οι ομιλητές επεσήμαναν πως αυτές οι αναγκαίες πολιτικές ανατροπές προς όφελος του λαού, δεν μπορούν να γίνουν με τη διαδικασία της ανάθεσης της ευθύνης και της υποχρέωσης που έχει ο κάθε πολίτης να είναι πολιτικά ενεργός, προς κάποιους εκλεγμένους αντιπροσώπους-βουλευτές. Γίνονται μόνο σε συνθήκες κινήματος.

Η μόλυνση του Ασωπού, το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, το ξεπούλημα των ιαματικών πηγών, η καταστροφή του περιβάλλοντος από τα αιολικά πάρκα και τις μεταλλευτικές δραστηριότητες, το κλείσιμο των Κέντρων Υγείας, η απαξίωση της δημόσιας παιδείας, είναι όλα αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων. Ο μόνος τρόπος να αναχαιτιστεί αυτή η επίθεση, ο μόνος τρόπος για να βρουν δουλειά οι άνεργοι, για να σταματήσει η εγκατάλειψη της υπαίθρου, για να χρηματοδοτηθούν με τα απαραίτητα κονδύλια οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, για να σταματήσει η μετανάστευση των νέων στα σκλαβοπάζαρα του εξωτερικού, για να υπάρξει επανεκκίνηση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας, είναι η ανάπτυξη ενός κινήματος ανατροπής της κυβέρνησης και εξόδου από το Ευρώ και την ΕΕ.

Image

 

Image

Advertisements

About ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακή Παράταξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s