ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δίκτυο Σπάρτακος

Δικάζεται σήμερα Πεμπτη 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων για συκοφαντική δυσφήμηση με βάση μήνυση του διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, Δ. Βούτση, που έκανε αποδεκτή ο εισαγγελέας. Συκοφαντική δυσφήμιση θεωρείται η δημοσιοποίηση, μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επιστολής φαντάρων για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στην μονάδα τους, που ήταν διοικητής ο παραπάνω.

Είναι φανερό ότι ξεδιπλώνεται επίθεση φίμωσης από κυβέρνηση, στρατό, εισαγγελείς, αστυνομία και Διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος  για τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τις συνθήκες ζωής στα στρατόπεδα και για τη χρησιμοποίηση του στρατού στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.  Στόχος τους είναι η τρομοκράτηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και όσων παλεύουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών των ένστολων εφέδρων πολιτών. Η νέα δίωξη είναι επιτελικά σχεδιασμένη από το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ και αποτελεί επιχείρηση λογοκρισίας, δίωξη πολιτικών φρονημάτων που θυμίζει άλλες εποχές. Όπως αποκαλύπτεται δεν διστάζουν για αυτό να κάνουν διαρκείς παρακολουθήσεις του blog της επιτροπής, των τηλεφώνων της και των μελών της.

Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι πρωτόγνωρες, απέναντι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, που αποτελεί ζωντανό κομμάτι του φιλειρηνικού-αντιπολεμικού κινήματος. Τώρα παίρνουν «επίσημη» μορφή με την σφραγίδα του δικαστικού συστήματος. Γιατί η Επιτροπή έχει συμβάλλει στο να σπάσουν τα στεγανά, το πέπλο σιωπής και η αντίληψη ότι «εκεί που αρχίζει ο στρατός τελειώνει η λογική», δημοσιοποιώντας τις άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα, τις  απαράδεκτες συμπεριφορές «ανωτέρων» στην στρατιωτική ιεραρχία, γιατί βοήθησε στην βελτίωση της διαβίωσης των νέων που υπηρετούν την θητεία τους. Γιατί αποκάλυψε τις δεκάδες αυτοκτονίες-δολοφονίες νέων ανθρώπων. Γιατί ανέδειξε τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των νέων και τις ανισότητες στο στρατό. Γιατί  αποκάλυψε την χρήση των ημι-πυρηνικών όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου τόσο στα πεδία μάχης, όσο και στα μετόπισθεν. Δεκάδες φαντάροι δημοσίευσαν, διαμέσου της ΕΑΣ, γράμματα εναντίωσης στους δολοφονικούς Νατοϊκούς πολέμους, από τη Βοσνία και το Κόσσοβο ως το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Σταθερά προέβαλλε την ανάγκη κατάργησης των πολεμικών δαπανών και τη διάλυση των πολεμικών οργανισμών όπως του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού.

Αυτές οι δικαστικές διώξεις είναι μέρος της επιχείρησης περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, των δικαστικών διώξεων και της καταστολής απέναντι στο μαχόμενο εργατικό-λαϊκό-νεολαιίστικο κίνημα, που παλεύει για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας κόντρα στο σύγχρονο σφαγείο κυβέρνησης- Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ και οικονομικής ολιγαρχίας.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη για τη δράση των μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Advertisements

About ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακή Παράταξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s