Επίκαιρη Ερώτηση της Αριστερής Παρέμβασης στο 3ο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

1η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη

ΘΕΜΑ: Για τη λειτουργία τριών νέων σταθμών διοδίων στην ανατολική Φθιώτιδα και συνολικά εννέα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου τη λειτουργία τους τρεις νέοι σταθμοί διοδίων στη Φθιώτιδα, μετωπικά στη Μαυρομαντήλα, πλευρικά στην Αγία Μαρίνα και πλευρικά στον Καραβόμυλο.

Οι τρείς αυτοί σταθμοί έρχονται να προστεθούν στους ήδη έξι (6) σταθμούς διοδίων που λειτουργούν στο Νομό Φθιώτιδας, στην Τραγάνα, στο Μώλο, στην Αγία Τριάδα, στις Θερμοπύλες, στην Πελασγία και στην έξοδο προς Βαθύκοιλο-Γλύφα. Δηλαδή, από σήμερα λειτουργούν συνολικά εννέα σταθμοί διοδίων μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, σε μια απόσταση 120 χιλιομέτρων.

Πάγια θέση της Αριστερής Παρέμβασης είναι πως οι κατάπτυστες συμβάσεις παραχώρησης με τις οποίες κατασκευάζονται αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι, είναι ένα ακόμα κεφάλαιο στην επίθεση της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας ενάντια στον ελληνικό λαό, είναι μια ακόμα σελίδα του καπιταλιστικού μνημονίου των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τα μνημόνια σε στενή συνεργασία με τους επικυριάρχους της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Πάγια θέση μας είναι η απόδοση των δημόσιων αυτοκινητοδρόμων στο λαό και η ακύρωση των αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης που ψήφισαν το 2007 στη βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, και αναθεώρησε προς το χειρότερο η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το 2013, με τη ψήφο και των τότε κυβερνητικών βουλευτών του Νομού μας. Διότι τους  αυτοκινητόδρομους αυτούς τους έχει πληρώσει ο λαός με το υστέρημά του εδώ και δεκαετίες μέσω της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, μέσω των τελών κυκλοφορίας και του δυσβάσταχτου φόρου στο πετρέλαιο. Γι’ αυτό και οι αυτοκινητόδρομοι ανήκουν στο λαό.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:

  1. Ποια είναι η πρόοδος των εργασιών της επιτροπής που διόρισε το Περιφερειακό Συμβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2014, για να διερευνήσει το θέμα των διοδίων σε όλη τη Στερεά Ελλάδα;
  2. Τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε για να αποκαταστήσετε την κατάφορη αυτή αδικία ενάντια στο λαό της Φθιώτιδας;

Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Βασίλης Ζούμπος

Advertisements

About ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακή Παράταξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s