Επίκαιρη Ερώτηση της Αριστερής Παρέμβασης στο 1ο Περιφερειακό Συμβούλιο του 2015 στις 14-1-2015

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Επίκαιρη Ερώτηση

ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Α’ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ Τ.Α.

ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΟΓΩ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι αποφάσισε την Απεργία-Αποχή των εργαζομένων στον Α’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κάθε εργασία που αφορά στην εκλογική διαδικασία, διεκδικώντας την άμεση καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης των προγενέστερων εκλογικών διαδικασιών.

Αιτία αυτής της απόφασης είναι ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός των εργαζομένων του Α’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχουν την κύρια ευθύνη και βάρος της διεκπεραίωσης της εκλογικής διαδικασίας, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί ακόμη η ούτως ή άλλως πενιχρή εκλογική αποζημίωση-φιλοδώρημα για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 αλλά και σε κάποιους Δήμους για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012.

Ακόμη και στην συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών δεν υπήρξε καμία δέσμευση για τα χρεωστούμενα, ενώ όπως δηλώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η μη επίλυση του ζητήματος συνεπάγεται αυτομάτως πως δεν θα είναι δυνατή η καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης και για τις εκλογές που έρχονται.

Η συνεχιζόμενη βάναυση επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στον κόσμο της εργασίας μέσω των καταστροφικών Μνημονίων που έχουν επιβάλει στους εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα η Κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ, φτάνει με τον τρόπο αυτό σε νέα βάθη, καθώς ουσιαστικά ζητείται από τους εργαζόμενους στην Τ.Α. να εργάζονται τζάμπα χωρίς να πληρώνονται για την υπερωριακή εργασία τους.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης και οι κ. Αντιπεριφερειάρχες:

Τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε για να διεξαχθεί ομαλά η επερχόμενη εκλογική διαδικασία στην Περιφέρεια Στερεάς και να καταβληθούν στους εργαζόμενους τα χρεωστούμενα από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και η προβλεπόμενη αποζημίωση για αυτές τις εκλογές;

Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Βασίλης Ζούμπος

Advertisements

About ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακή Παράταξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s