Για την εκλογή νέων οργάνων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Συμπληρώθηκε τον Φεβρουάριο το πρώτο μισό της τρέχουσας θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, δηλαδή τα πρώτα δυόμιση από τα πέντε συνολικά χρόνια που προβλέπει ο Καλλικράτης.

Έτσι, διεξήχθησαν την Κυριακή 5/3/2017 οι διαδικασίες εκλογής του νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και των τριών επιτροπών της Περιφέρειας, της Οικονομικής, της Περιβαλλοντικής και της Κοινωνικής.

Η στάση της Περιφερειακής μας Παράταξης, Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, για τα ζητήματα των εκλογικών διαδικασιών των οργάνων του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι γνωστή και καθορίζεται από τη θέση μας πως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τα όργανά της, υλοποιούν την μνημονιακή καπιταλιστική πολιτική του κεντρικού κράτους, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ.

Η συμμετοχή των εκλεγμένων της Περιφερειακής μας Παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γίνεται σταθερά και αδιαπραγμάτευτα από θέσεις σύγκρουσης και ρήξης με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Περιφέρειας και τους σχεδιασμούς της Περιφερειακής Αρχής, γι’ αυτό και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία συμμετοχής και νομιμοποίησης των «εκλογών» για αυτές τις θέσεις.

Η ορθότητα της θέσης αυτής επιβεβαιώθηκε και από τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου τα δυόμιση πρώτα χρόνια, που ήταν πολύ μακριά από τις δραματικές ανάγκες του κόσμου της εργασίας και όλων των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας.

Η στάση μας αυτή, όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει, υπαγορεύεται επιπρόσθετα και από την αντιδημοκρατική και μη αντιπροσωπευτική δομή και διαδικασία εκλογής των οργάνων των Καλλικρατικών Περιφερειών, με χαρακτηριστικότερο όλων το γεγονός ότι σε αυτές τις διαδικασίες η αντιπολίτευση αντιμετωπίζεται αυθαίρετα από το Νόμο ως ενιαίο σώμα.

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν αναγνωρίσαμε και δεν συμμετείχαμε σε αυτές τις διαδικασίες. Τέλος, απαιτήσαμε και συνεχίζουμε να απαιτούμε από όλες τις παρατάξεις την πλήρη πολιτική απομόνωση-περιθωριοποίηση των ναζί της Χρυσής Αυγής και από αυτές τις διαδικασίες.

Advertisements

About ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακή Παράταξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s