Για τα νέα μετωπικά διόδια στο ύψος Καλοχωρίου-Παντειχίου στο δρόμο Σχηματάρι-Χαλκίδα

Μνημείο υποκρισίας αποτέλεσαν οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Σπανού και των κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, για το θέμα της εγκατάστασης σταθμού μετωπικών διοδίων στο δρόμο Σχηματάρι-Χαλκίδα στο ύψος Καλοχωρίου-Παντειχίου.

Ο μεν πρώτος εκλέχθηκε στη θέση του με την υποστήριξη της ΝΔ αλλά και μέρους του ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία πρώτα υπέγραψαν από κοινού τις κατάπτυστες συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων το 2007, οι οποίες οδήγησαν στην κατασκευή δεκάδων σταθμών διοδίων σε όλη τη χώρα. Οι δε δεύτεροι βρίσκονται για 3ο χρόνο στην εξουσία, και μεταξύ Μνημονίων, ανεργίας και φτώχειας, έχουν επικαιροποιήσει και επεκτείνει και τις συμβάσεις παραχώρησης προς τους διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους-κατασκευαστές.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που ακόμα και τώρα οδηγούνται σε δίκες δεκάδες αγωνιστές του κινήματος ενάντια στα διόδια που είχε φουντώσει την περίοδο 2010-2012. Η Περιφερειακή μας Παράταξη καταγγέλλει αυτές τις διώξεις και ζητά να σταματήσει εδώ και τώρα η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.

Οι σταθμοί διοδίων που λειτουργούν σε όλη τη Στερεά Ελλάδα κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, συνεχίζουν να στραγγαλίζουν τις τοπικές κοινωνίες και να αφαιμάζουν οικονομικά τις λαϊκές οικογένειες που χρησιμοποιούν τους δρόμους αυτούς.

Πάγια θέση της Αριστερής Παρέμβασης είναι πως οι κατάπτυστες συμβάσεις παραχώρησης με τις οποίες κατασκευάζονται οι αυτοκινητόδρομοι, και έχουν ως αποτέλεσμα την λειτουργία 10 και πλέον σταθμών διοδίων σε όλη τη Στερεά, είναι μια ακόμα σελίδα στην επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου ενάντια στον ελληνικό λαό.

Πάγια θέση μας είναι η κατάργηση όλων των διοδίων, η ακύρωση των αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης που ψήφισαν το 2007 στη βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, και έκτοτε εφάρμοσαν και επικαιροποίησαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, και η απόδοση των δημόσιων αυτοκινητοδρόμων στο λαό. Τους αυτοκινητόδρομους αυτούς τους έχει πληρώσει ο λαός με το υστέρημά του εδώ και δεκαετίες μέσω της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, μέσω των τελών κυκλοφορίας και του δυσβάσταχτου φόρου στο πετρέλαιο. Γι’ αυτό και οι αυτοκινητόδρομοι ανήκουν στο λαό.

Την κατάργηση των διοδίων μπορεί να επιβάλλει μόνο ένα ρωμαλέο και ακηδεμόνευτο λαϊκό και εργατικό κίνημα ενάντια στα διόδια, το οποίο θα βρίσκεται στον αντίποδα των υποκριτικών ανακοινώσεων αντιπεριφερειαρχών και κυβερνητικών βουλευτών που από τη μία στηρίζουν το κεφάλαιο, εργολαβικό και μη, και από την άλλη καταφέρονται δημόσια εναντίον του.

Advertisements

About ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακή Παράταξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s