Θήβα: Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας για να αποτραπεί ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας τετραμελούς εργατικής οικογένειας

Θήβα: Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας για να αποτραπεί ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας τετραμελούς εργατικής οικογένειας την Τετάρτη 30 Αυγούστου.

Στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας πλειστηριασμού από τράπεζες, funds και servicers βρίσκεται ένα ακόμα σπίτι – πρώτη κατοικία- μιας λαϊκής οικογένειας στη Θήβα. Η τετραμελής οικογένεια κινδυνεύει άμεσα να πεταχτεί στο δρόμο εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής των δόσεων του δανείου της, αν και οι όροι του έχουν αλλάξει μονομερώς και εις βάρος των δανειοληπτών αφού τα επιτόκια από την ΕΚΤ αυξάνονται ολοένα.

Είναι προφανές ότι η πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ. και των τραπεζών ευθύνονται για το πλιάτσικο της λαϊκής περιουσίας όσο και αν η κυβέρνηση της ΝΔ διατείνεται ότι ο Άρειος Πάγος έλαβε την απόφαση που ανοίγει το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς και όχι η ίδια, χωρίς, ωστόσο, αυτή να πράξει το παραμικρό για να αλλάξει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τέτοιου είδους εταιρείες-αρπακτικά, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015, με τον πτωχευτικό νόμο 4738/2020.

Γεγονός είναι ότι όλων των αποχρώσεων οι μνημονιακές κυβερνήσεις βοήθησαν τις τράπεζες να απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνεια πουλώντας τα σε funds με έδρα στο εξωτερικό και την είσπραξη την ανέλαβαν οι εταιρείες servicers, πολλές εκ των οποίων ιδρύθηκαν από τις τράπεζες και στελεχώθηκαν με κορυφαία στελέχη τους! 

Τα λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται μπροστά σε ένα ήδη ζοφερό παρόν οικονομικής αφαίμαξης. Χάνουν τα εισοδήματά τους χωρίς καμία ενίσχυση, ενώ μια σκληρή ταξική επίθεση συντελείται μέσα από την πρωτοφανή ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία και τις περικοπές των συντάξεων. Αδυνατούν να προμηθευτούν βασικά αγαθά για να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες, ζώντας στη φτώχεια ενώ πολλά από αυτά τελούν υπό το φόβο της απώλειας της πρώτης κατοικίας τους.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας: 

Για θεσμοθέτηση ακατάσχετου πρώτης λαϊκής κατοικίας,

Για κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από το 2015 ως σήμερα,

Για την κατάργηση του πλαισίου που αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την ποινικοποίηση παρεμπόδισής τους και τις κατασχέσεις,

Για διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, κράτος, ΔΕΚΟ, απαιτείται ανατροπή του πλαισίου της αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε τον λαό της Θήβας και της Λιβαδειάς να σταθεί αλληλέγγυος στην οικογένεια από τη Θήβα και να συμμετάσχει μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 10 πμ στη Θήβα έξω από τα γραφεία της “Do Value” (Κύπρου 27 & Αρχιμήδους) στο Μοσχάτο ώστε να μπει ένα φρένο στη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας.

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θήβας

https://permissos.gr/2023/08/28/ekdiloseis/permissosgmail-com/%ce%b8%ce%ae%ce%b2%ce%b1%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1/?fbclid=IwAR1VDGYeCqmpe9NTILDcWJ0zJ8oGyZxPWqptvapOBFF5Mfd6kkfwhVN7_4g

Από την κινητοποίηση στις 9 Αυγούστου.

https://permissos.gr/2023/08/10/voiotia/permissosgmail-com/%ce%b8%ce%ae%ce%b2%ce%b1%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%ae%cf%82-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5/

About ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακή Παράταξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.