ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η ΛΑΡΚΟ υφίσταται τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που υλοποιούν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις , καθώς και οι διορισμένες από αυτές διοικήσεις . Η εκποίηση ή το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ είναι προμελετημένο έγκλημα. 

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και τη στήριξή μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ  για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς μέσα από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων  ενάντια σε κάθε προσπάθεια  απαξίωσης, εγκατάλειψης  και ξεπουλήματος στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους, για να κερδίσουν όλα όσα τους ανήκουν.

Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στον λαό και πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελός του.

                                      Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα.

Με απεργία, μεγάλες συγκεντρώσεις και μια συναυλία με μεγάλους ερμηνευτές που υποστηρίζουν τον αγώνα τους, και συγκεκριμένα το Γιώργο Νταλάρα και τη Φωτεινή Βελεσιώτου, στις 17 του Απρίλη, ημέρα κατά την οποία απεργούν, οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία με τη σωτηρία της νικελοβιομηχανίας.

Τα Σωματεία έδωσαν στη δημοσιότητα όλα τα… βήματα μέχρι τις 12 Μαΐου 2024, όταν λήγουν και πάλι οι συμβάσεις τους υπό το ειδικό καθεστώς. «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη. Μέχρι να καπνίσει πάλι η τζιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ! Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν βγαίνουν έξω από τις εγκαταστάσεις και σε αυτόν το αγώνα είναι μαζί τους ολόκληρη η κοινωνία. Δε θα επιτρέψουμε να ερημώσουμε τα χωριά μας. Έχουμε 40 ημέρες να φέρουμε τα πάνω κάτω. Σηκώνουμε τα πανό και ξεκινάμε», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

H ιστορία της ΛΑΡΚΟ είναι η ιστορία της βιομηχανικής μας παρακμής, η ιστορία της ανικανότητας της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας να αξιοποιήσει τους θησαυρούς που της διατέθηκαν τζάμπα.

Ας θυμηθούμε μερικούς σταθμούς αυτής της θλιβερής ιστορίας, από τον Μποδοσάκη μέχρι το τωρινό μεγάλο ξεπούλημα.

ΛΑΡΚΟ – η ιστορία μιας εξηντάχρονης λεηλασίας

About ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακή Παράταξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.